Nästa år, 2012, är det premiär för Göteborgklassikern, ett nytt motionsevenemang som vänder sig till alla – till dig som beslutat dig för att göra slag i saken och ta dig ur soffan, till dig som motionerar ibland och till dig som redan tränar regelbundet.

Göteborgsklassikern innebär att genomföra de tre loppen Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet under en tolvmånadersperiod. Konceptet syftar främst till att ge en bättre folkhälsa.

Distanserna som ingår i Göteborgsklassikern är utvalda för att såväl motionärer som elitidrottare skall vilja anta utmaningen. Grundarna av Göteborgsklassikern är en läkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg & Co samt de tre föreningar som står bakom loppen Hisingen Runt, Göteborg Simmet och Finalloppet. Initiativtagare är docent Carl Johan Behre, överläkare och specialistläkare i internmedicin med särskild inriktning mot fetma-relaterade sjukdomar vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Carl Johan är stark förespråkare för att vi skall motionera.

– Faktum är att det är bättre att ha några kilo för mycket och röra på sig, än att vara smal och helt passiv. Vi ser Göteborgsklassikern som en väg att få fler att börja motionera och se nyttan av att regelbundet röra sig. Statistiken över levnadsålder är entydig – motion har mycket stor betydelse för folkhälsan, säger Carl Johan Behre.

För att erhålla utmärkelsen Göteborgsklassikern krävs att du under en tolvmånadersperiod genomfört följande 3 lopp:

Hisingen Runt       50 km Cykling    20 maj     Hisingen

Göteborg Simmet   1 km Simning   18 aug      Delsjön

Finalloppet           10 km Löpning     3 nov       Skatås

Anniela Forsell på Göteborg & Co har varit med från början och drivit utvecklingen av konceptet för Göteborgsklassikern.

– Göteborgsklassikern är ett fantastiskt initiativ som på sikt kommer att stärka både folkhälsan och Göteborgs position som evenemangsstad, säger Anniela Forsell.

www.goteborgsklassikern.se

Länk till intervju med Carl Johan Behre om vikten av att motionera.

RSS
Share